Безвізовий режим з ЄС: названа нова важлива дата
Категорія
Політика
Дата публікації

Безвізовий режим з ЄС: названа нова важлива дата

Безвізовий режим з ЄС: названа нова важлива дата
Джерело:  online.ua

Посли країн Європейського Союзу на зустрічі наступного тижня можуть схвалити механізм припинення дії безвізового режиму для України і Грузії, що означатиме прогрес в наданні Україні «безвізу».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter брюссельського кореспондента «Радіо Свобода» Рікарда Йозвяка.
"Думаю, що на наступному тижні може бути угода щодо механізму призупинення. Посли ЄС зустрінуться 7 грудня і новий тріалог може відбутися в той же день», - написав Йозвяк.
«Як я розумію, на Францію тиснуть, щоб вона пішла на угоду за механізмом призупинення, перш ніж відбудеться саміт ЄС 15-16 грудня", - додав він.

Читайте також: У ЄС вже не обіцяють швидкий безвіз Україні: з'явилися деталі



Раніше повідомлялося, що голосування в Європарламенті з приводу лібералізації візового режиму України і Грузії з ЄС може відбутися 18 січня, щодо Косова подібних прогнозів немає.


Як повідомляв ONLINE.UA,

зустріч в рамках тріалогу (тристоронніх консультацій) з приводу механізму призупинення безвізового режиму, яка відбулася 29 листопада, завершилася без прийняття рішення

. Як відомо, відсутність прогресу в цій сфері означає, що вирішення питання про безвізовий режим для України і Грузії також відкладається.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?