Безвізовий режим з ЄС: названий найважливіший для України місяць
Категорія
Політика
Дата публікації

Безвізовий режим з ЄС: названий найважливіший для України місяць

Безвізовий режим з ЄС: названий найважливіший для України місяць

Українці зможуть їздити в країни Європейського Союзу без віз вже в липні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю журналіста Сергія Сидоренка для  Європейської правди.
"Співрозмовники в Єврокомісії та Раді ЄС стверджують, що український безвіз буде схвалений в кінці весни, а запрацює - влітку. Найчастіше звучить припущення, що вже в липні українці їздитимуть в ЄС без віз. Можливо, навіть з 1 липня", - йдеться у статті.
Відзначається, що для розблокування українського безвіза Євросоюзу необхідно остаточно схвалити "механізм припинення", процедура прийняття якого орієнтовно триватиме до кінця лютого.
Читайте також: Це обов'язок ЄС: Порошенко розповів, коли чекає безвіз
Автор пише, що в березні можна розраховувати на початок тріалогу щодо України (у випадку Грузії він тривав всього один день), в квітні - переклад і розгляд документа в Європарламенті, в травні - на схвалення Радою ЄС.
Якщо відхилень від графіка не буде, червень стане датою початку роботи безвізового режиму України з Євросоюзом. Виходячи їх процедур прийняття рішень в ЄС, фактична дія безвіза на кордоні може початися в червні, а остаточне рішення Ради Євросоюзу буде прийняте в травні, після президентських виборів у Франції.
Як повідомляв ONLINE.UA,  Євросоюз може почати тріалог про надання Україні безвізового режиму в кінці березня - початку квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?