Безвізовий режим з ЄС: Україна пішла на різку заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Безвізовий режим з ЄС: Україна пішла на різку заяву

МЗС України
Безвізовий режим з ЄС: Україна пішла на різку заяву

Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль заявила, що подальше відкладання рішення Євросоюзу про впровадження безвізового режиму для українців неприпустимо.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС України.
Зеркаль під час зустрічі з главою представництва Євросоюзу в Україні Хюгом Мінгареллі зазначила, що Україна виконала всі критерії Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, що підтверджено звітом Європейської Комісії від 18 грудня 2015 р. Зокрема, за її словами, були створені антикорупційні органи, впроваджена система е-декларування.

Читайте також: Без візовий режим з ЄС: Порошенко назвав точну дату
"У зв'язку з цим Україна розраховує, що інституції та держави-члени ЄС докладуть додаткових зусиль для схвалення законодавчої пропозиції щодо надання українським громадянам права на короткострокові безвізові поїздки в країни ЄС вже найближчим часом, безвідносно до процесу узгодження всередині ЄС механізму тимчасового призупинення безвізового режиму", - йдеться в повідомленні МЗС.
Як повідомляв ONLINE.UA, плани голосування за питання про безвізовий режим між Європейським Союзом і Україною не внесені до порядку денного пленарної сесії Європейського парламенту в листопаді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?