Безвізовий режим з ЄС: Україну не включили в найближчі плани
Категорія
Політика
Дата публікації

Безвізовий режим з ЄС: Україну не включили в найближчі плани

Безвізовий режим з ЄС: Україну не включили в найближчі плани

Питання про затвердження  безвізового режиму між Україною та Євросоюзом  не був внесений до порядку денного майбутньої сесії Європарламенту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Європейську правду.
Сесія Європарламенту, на якій мало розглядатися питання про візову лібералізацію Україна-ЄС, відбудеться 24-27 жовтня в Страсбурзі. Однак, судячи з проекту порядку денного сесії, опублікованого на сайті Європарламенту, дане питання не внесено.
Також в документі відсутній пункт про затвердження візової лібералізації для Грузії і розгляд питання так званого механізму призупинення безвізового режиму. Як відомо, затримка із затвердженням цього механізму є головною перешкодою для скасування віз для України і Грузії.
У вересні президент Європарламенту Мартін Шульц висловив надію, що питання про надання безвізового режиму для України буде включено до порядку денного Європарламенту на сесії ЄП в жовтні, проте тепер його плани не реалізовані.
Новий глава представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі відмовився прогнозувати дату введення безвізового режиму.
Як повідомляв ONLINE.UA, міністр юстиції Павло Петренко заявляв, що Україна виконала безпрецедентну кількість додаткових умов для того, щоб отримати безвізовий режим з ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?