Безвізовий режим з ЄС: Україну обнадіяли і назвали терміни
Категорія
Політика
Дата публікації

Безвізовий режим з ЄС: Україну обнадіяли і назвали терміни

Безвізовий режим з ЄС: Україну обнадіяли і назвали терміни
Джерело:  president.gov.ua

Європейський Союз повинен виконати зобов'язання щодо введення безвізового режиму з Україною в найближчі тижні.


Про це заявив комісар Євросоюзу Йоханнес Хан в розмові з президентом України Петром Порошенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт глави держави.


Читайте також: Безвізовий режим з ЄС: Україна пішла на різку заяву


"Співрозмовники обговорили ряд актуальних питань порядку денного Україна-ЄС, зокрема введення безвізового режиму для громадян України. Комісар ЄС в черговий раз підкреслив, що Україна виконала всі критерії і в найближчі тижні Європейський Союз повинен виконати власні зобов'язання", - йдеться в повідомленні.


Також Порошенко і Хан висловили "готовність тісно співпрацювати з новою президентською адміністрацією США для допомоги Україні в протидії російській агресії".


"Важлива увага була приділена завершенню ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також проблемі зміцнення енергетичної безпеки в Європі. Глава держави підкреслив, що рішення Європейської Комісії з розширення доступу «Газпрому» до газопроводу Opal не відповідає духу Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і Договору про Енергетичне Співтовариство", - також сказано в повідомленні прес-служби президента.


Нагадаємо, 28 жовтня стало відомо, що  Єврокомісія збирається зняти обмеження на використання "Газпромом" сухопутного продовження газопроводу "Північний потік" - гілки OPAL на території Німеччини, в обхід української газотранспортної системи.


Як повідомляв ONLINE.UA,  для надання безвізового режиму з ЄС для України, Грузії і Косово було необхідне затвердження механізму призупинення дії безвізового режиму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?