Безвізовий режим з ЄС: Україну відсунули на другу позицію
Категорія
Світ
Дата публікації

Безвізовий режим з ЄС: Україну відсунули на другу позицію

Безвізовий режим з ЄС: Україну відсунули на другу позицію

У Комітеті закордонних справ Європарламенту заявили, що  надання безвізового режиму для України не повинно розглядатися в одному пакеті з Грузією.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Під час дискусії з президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі в Європарламенті повідомили, що Грузія виконала всі умови для отримання безвізового режиму і повинна отримати його якомога швидше. На думку європарламентаріїв, дебати щодо безвізового режиму для Грузії не повинні розглядатися в одному пакеті з аналогічними щодо Туреччини, України або Косова.
"Комітет закордонних справ Європарламенту визнав, що ЄС повинен лібералізувати візовий режим для громадян Грузії, адже країна виконала всі вимоги. Безвізовий режим Євросоюзу для Грузії не повинен бути заручником інших дебатів щодо Туреччини, України або Косова", - йдеться в повідомленні Європарламенту.
Президент Грузії запевнив Комітет у закордонних справах Європарламенту, що його країна проводить реформи, пов'язані з виконанням Угоди про асоціацію.
Раніше повідомлялося, що Європарламент може провести голосувати за впровадження безвізового режиму з Україною та Грузією у вересні 2016 року, а не влітку, як очікувалося.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?