Безвізовий режим з ЄС: з'явилася нова найважливіша дата
Категорія
Політика
Дата публікації

Безвізовий режим з ЄС: з'явилася нова найважливіша дата

Безвізовий режим з ЄС: з'явилася нова найважливіша дата
Джерело:  BBC

Європейський парламент переніс ухвалення рішення про  надання Україні безвізового режиму  на 1 лютого 2017, це зазначено в профілі українського проекта.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ВВС.
Раніше такою датою на сайті Європарламенту було визначено 18 січня 2017.
15 грудня Європарламент планує проголосувати за механізм призупинення безвізового режиму, який відкриє шлях візовій лібералізації для України та Грузії.
Читайте також: Європейська гостя Порошенко розповіла про безвіз, в мережі сумно сміються: з'явилося відео
На цьому тижні в Євросоюзі почнеться міжінституційний тріалог щодо безвіза для Грузії, який Європарламент остаточно затвердить 18 січня.
Дату початку тріалогу з українського питання офіційно не повідомляли. За звичайною процедурою, після схвалення безвізового режиму Європарламентом, це рішення має схвалити Рада ЄС, і після цього безвізовий режим запрацює через 21 день. Якщо Європарламент затвердить український проект 1 лютого, то він запрацює не раніше березня 2017 року.
Як повідомляв ONLINE.UA,  посли Європейського Союзу підтвердили домовленість між Радою ЄС та Європарламентом щодо механізму тимчасового призупинення безвізового режиму між ЄС та третіми країнами,

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?