Bild дізналося про підготовку Росією нової зернової угоди
Категорія
Економіка
Дата публікації

Bild дізналося про підготовку Росією нової зернової угоди

Bild дізналося про підготовку Росією нової зернової угоди
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися німецьким журналістам, команда російського диктатора Володимира Путіна заздалегідь попередила офіційну Анкару про вихід із "зернової угоди". Окрім того, зазначається, що просто зараз РФ, Туреччина і Катар працюють над новою тристоронньою угодою, яка має прийти на зміну попередній.

Джерело: Bild  з посиланням на службове листування між МЗС і посольствами Росії та Туреччини з 21 липня по 8 серпня

Про що домовляються РФ, Туреччина та Катар

Пропонується постачати російське зерно в бідні країни, переважно в Африці. Туреччина виступить як організатор, Катар - як спонсор поставок.

Згідно з даними німецьких журналістів, очільник МЗС Туреччини Хакан Фідан також закликає офіційну Москву відновити при цьому колишню зернову угоду, щоб зерно поставлялося і з України.

Ба більше, команда Реджепа Таїпа Ердогана просить сторони діяти під егідою ООН.

Як вдалося дізнатися редакції Bild, нова "зернова угода" може бути підписана найближчими днями в Будапешті.

З цією метою туди вже вилетів очільник Татарстану Рустам Мінніханов.

Також сторони переговорів очікують на візит турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана.

Що Путін раніше говорив про продовження зернової угоди

За словами диктатора Володимира Путіна, офіційна Москва може "розглянути можливість" повернення до "зернової угоди" лише у разі повного виконання її умов.

Також глава Кремля цинічно запевняє, що країна-агресорка "виявляла чудеса витримки і толерантності, продовжуючи зернову угоду".

При цьому жодних зобов'язань і домовленостей щодо зернової угоди ніхто виконувати не збирався, лише постійно щось вимагали від РФ. Захід зробив усе, щоб пустити зернову угоду під укіс, не пошкодували на це сил, - бідкається президент РФ.

Ба більше, Путін почав вигадувати, що "зернова угода" спровокувала прямі втрати для російських аграріїв у розмірі 1,2 млрд дол.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?