Білий дім назвав умови для переговорів Байдена та Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Білий дім назвав умови для переговорів Байдена та Путіна

Білий дім назвав умови для переговорів Байдена та Путіна
Джерело:  online.ua

Директорка з комунікацій Білого дому Кейт Бедінгфілд назвала умови для особистої зустрічі президента США Джо Байдена із президентом РФ Володимиром Путіним.

Джерело: The Guardian

Зустріч Байдена та Путіна відбудеться за певних умов

За її словами, Байден буде готовий зустрітися з Путіним безпосередньо лише за умови попередніх певних запевнень.

Це залежатиме від того, про що хотів би говорити президент Путін. Ми ясно вказали на необхідність відчутної деескалації з боку Росії та чіткої, істинної прихильності до дипломатії, перш ніж президент проведе подібну розмову, — сказала Бедінгфілд.

Байден заявив у понеділок, що питання, яке б обговорювали на такій зустрічі, полягатиме в тому, чи можна було б «зійтися на чомусь, що виправдовувало б його можливість припинити цю війну і відбудувати Україну».

Бедінгфілд також сказала, що світ повинен бути «ясним» щодо оголошеного Росією скорочення свого наступу на Україну, а не вірити президенту країни Володимиру Путіну на слово.

Нам потрібно поспостерігати й побачити, чи відповідають їхні дії їхнім словам. Але я думаю, що ми повинні чітко розуміти реальність того, що відбувається на місцях, і нікого не слід обманювати заявами Росії. Ми вважаємо, що будь-який рух сил навколо Києва є передислокацією, а не відведенням, і світ має бути готовим до великого наступу на інші райони України, — сказала вона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?