Білий дім розкрив плани Путіна щодо КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

Білий дім розкрив плани Путіна щодо КНДР

Білий дім розкрив плани Путіна щодо КНДР
Джерело:  online.ua

Білий дім отримав дані про те, що російський диктатор Володимир Путін планує отримати запаси боєприпасів у КНДР, цілком можливо, пропонуючи натомість Північній Кореї продовольство. Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Джерело:  Politico

У США попередили про плани Кремля щодо КНДР

За словами представника Білого дому, офіційна Москва розраховує отримати більше боєприпасів від КНДР, щоб посилити свій наступ на українському фронті.

Джон Кірбі також прогнозує, що в обмін на боєприпаси Кремль може надіслати Північній Кореї продовольство.

Ми, як і раніше, стурбовані тим, що Північна Корея буде надавати подальшу підтримку і військові операції Росії проти України, і у нас є нова інформація про те, що Росія активно прагне отримати додаткові боєприпаси від Північної Кореї, – наголосив представник Білого дому.

Що важливо розуміти, про постачання зброї в Росію з КНДР стало відомо ще у 2022 році.

Як Північна Корея допомагає РФ вести війну проти України

У листопаді минулого року офіційний Вашингтон вперше звинуватив КНДР у таємному постачанні Росії великої кількості артилерійських снарядів для використання у війні в Україні і намаганні приховати ці постачання.

Як вдалося дізнатися американській розвідці, де-юре Північна Корея відправляє боєприпаси до країн Близького Сходу або Північної Африки, однак де-факто вони опинялися у Росії.

Нещодавно високопоставлений представник США офіційно підтвердив, що Група "Вагнера" прийняла партію зброї з Північної Кореї.

Команда Кім Чен Ина продовжує заперечувати ці звинувачення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?