Білий дім розкрив плани Путіна стосовно України
Категорія
Політика
Дата публікації

Білий дім розкрив плани Путіна стосовно України

Білий дім розкрив плани Путіна стосовно України
Джерело:  online.ua

Пізно ввечері 17 грудня команда американського лідера Джо Байдена офіційно повідомила, що очільник Кремля Володимир Путін наразі розмірковує над планом вторгнення в Україну, однак фінального рішення з цього приводу він поки не ухвалив. З такою заявою виступив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван.

Джерело:  Reuters

У США кажуть, що Путін ще не ухвалив рішення про вторгнення в Україну

Поточна оцінка уряду США полягає в тому, що він (Путін – ред.) ще не прийняв рішення (про вторгнення в Україну – ред.), тому з минулого тижня щодо цього немає змін, - наголосив політик.

Джейк Салліван також звернув увагу на те, що, згідно з даними американської розвідки, російська влада стягнула десятки тисяч військових до кордону з Україною.

Окрім того, він додав, що Володимир Путін серйозно розглядає сценарій вторгнення в Україну і на цьому тлі проводить військові навчання.

Джейк Салліван (фото - flickr.com)

За словами політика, команда Джо Байдена готова до діалогу з владою РФ щодо її вимог безпеки, ОДНАК із висловленням власних пропозицій і занепокоєнь.

Як уже згадувалося раніше, 26 листопада в Державному департаменті США офіційно попередили очільника Кремля, що мають намір реагувати "всіма можливими засобами" в разі подальшого загострення ситуації Росією.

25 листопада в Сенаті США запропонували збільшити військову допомогу Україні до 350 мільйонів доларів. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пообіцяв наслідки для Росії, якщо вона вирішить вдатися до повномасштабного наступу в Україну. Національний радник з питань безпеки США Джейк Салліван наприкінці листопада зателефонував голові Офісу президента України Андрієві Єрмаку стосовно скупчення російських військ на українських кордонах, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?