Білий дім розкрив розвіддані про новий воєнний план РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Білий дім розкрив розвіддані про новий воєнний план РФ

Білий дім розкрив розвіддані про новий воєнний план РФ
Джерело:  online.ua

У Білому домі повідомили, що РФ готується повністю захопити Донецьку й Луганську області, розвинути наступ на півдні України в напрямку Херсона й Миколаєва, а також продовжувати бомбардування українських міст.

Джерело: CNN

РФ готується до нового наступу

Радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван розповів, що РФ зараз переглядає свої воєнні дії.

На нинішньому етапі ми вважаємо, що Росія переглядає свої воєнні дії. Вона переміщує свої сили, щоб зосередити їх для наступальних операцій на сході та частково на півдні України, - сказав Салліван.

Він заанчив, що РФ прагнутиме оточити українські сили на сході. Розвідка наразі спостерігає, як російське командування здійснює перекидання сил з півночі України до Донецької та Луганської областей.

Російські сили вже відходять від Києва до Білорусі, в той час, як Росія, вочевидь, готується відправити десятки додаткових батальйонних тактичних груп з десятками тисяч військових на лінію зіткнення на сході України, - сказав Салліван.

Росія зосередиться на тому, щоб добитися переваги над українськими силами в Луганській і Донецькій областях та захопити значно більшу територію, ніж російські ставленики контролювали до лютого.

Радник Байдена пояснив, що кремль хоче використати будь-який тактичний успіх, аби оголосити про начебто досягнутий прогрес або применшити чи приховати попередні військові поразки.

Ми очікуємо, що РФ також може розширити військові операції й присутність на інших територіях України, за межами Луганської та Донецької областей, - додав радник Байдена.

На півночі Росія, скоріше за все, зберігатиме певний тиск у напрямку Києва. Крім того, очікується, що рф проводитиме повітряні й ракетні удари по території всієї України з метою спричинити військові та економічні втрати, а чинити терор, у тому числі в таких містах як Одеса, Київ, Харків і Львів.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?