Білий дім відповів на чутки про зменшення підтримки України з боку Конгресу
Категорія
Політика
Дата публікації

Білий дім відповів на чутки про зменшення підтримки України з боку Конгресу

Білий дім відповів на чутки про зменшення підтримки України з боку Конгресу
Джерело:  online.ua

За словами спікерки Білого дому Карін Жан-П’єр, обидві партії Конгресу продовжують активно підтримувати Україну, попри чутки про те, що рівень цієї підтримки почав падати.

Джерело:  "Голос Америки"

У США заперечили чутки про зменшення підтримки Києва з боку Конгресу

Як запевняє речниця команди Джо Байдена, адміністрація президента США пишається тим, що їй вдалося забезпечити двопартійну підтримку фінансування для України, "й важливо, що це продовжується".

Ми вважаємо, що двопартійна більшість у Конгресі віддана підтримці України, – наголосила Карін Жан-П’єр.

Вона також публічно пообіцяла, що Білий дім продовжить співпрацю із членами обох партій у Сенаті для забезпечення додаткового фінансування для України.

Радник із національної безпеки Джейк Салліван нещодавно сказав, що говорив із обома сторонами про важливість забезпечення додаткового фінансування в межах бюджетної резолюції. Це фінансування забезпечить підтримку українського народу, який мужньо бореться за свою свободу і демократію, – заявила речниця Білого дому.

Що наразі відбувається в Конгресі США

Як уже згадувалося раніше, нещодавно Державний департамент США закликав Конгрес проголосувати бюджет та уникнути шатдауну – тимчасового призупинення роботи уряду.

Що важливо розуміти, голосування блокують представники ультраправого крила Республіканської партії, невдоволені намірами схвалити додаткові кошти для України й невиконанням їхніх вимог – наприклад на фінансування безпеки кордону з Мексикою.

За словами спікера Палати представників, республіканця Кевіна Маккарті, він ухвалив рішення про збереження допомоги Україні у розмірі 300 млн дол в законопроєкті про фінансування Міноборони США, попри свої попередні заяви про наміри вилучити вказані кошти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?