Білорусь готова закрити кордон з Росією, - Лукашенко
Категорія
Світ
Дата публікації

Білорусь готова закрити кордон з Росією, - Лукашенко

Білорусь готова закрити кордон з Росією, - Лукашенко
Джерело:  БЕЛТА

Білорусь готова ввести прикордонний контроль на кордоні з Росією, якщо російська сторона продовжить порушувати домовленості і не прибере підрозділи ФСБ зі свого боку, які фактично охороняють держкордон.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко під час відвідування прикордонної застави "Дивин", передає ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

"Нам не можна уподібнюватися росіянам. Вони самі не розуміють, чого хочуть і що вони роблять на білорусько-російському кордоні. Нехай визначаються. Визначаться - нам не проблема відповісти. Ми готові в будь-який момент адекватно дати відповідь. Якщо вони хочуть закрити кордон - будь ласка. закриють - ми у відповідь також повинні ввести контроль на кордоні", - заявив Лукашенко.

Він підкреслив, що не має наміру поспішати з вирішенням цього питання, так як повинен побачити і зрозуміти, чого хоче Москва. Лукашенко підкреслив, що знає, куди і де Путін навиводив свої війська, створив комендатури та іншу інфраструктуру, але відновлення прикордонного контролю на кордоні вважає пережитком минулого, так як ці кордони мало приносять користі для людей.

Президент Білорусі додав, що питання про закриття кордону він буде обговорювати під час майбутньої Вищої держради Союзної держави, яка відбудеться в червні.

"Ми повинні чітко домовитися про відносини між прикордонниками. Ми зараз в процесі визначення нашої спільної поведінки на білорусько-російському кордоні. І поспішати нам тут на треба. Але те, що відбувається, ми повинні бачити",- резюмував Лукашенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Росії вирішили створити прикордонні пункти огляду на відкритому кордоні Росії з Білоруссю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?