Білорусь готується розмістити 20 тис мобілізованих в РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Білорусь готується розмістити 20 тис мобілізованих в РФ

Білорусь готується розмістити 20 тис мобілізованих в РФ
Джерело:  online.ua

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що Білорусь вже готується до прийому та розміщення 20 тис мобілізованих до лав кремлівської армії. 

Джерело: Telegram-канал Ганни Маляр

Частина мобілізованих до кремлівської армії дислокується в Білорусі

За словами Маляр, мобілізовані росіяни мають поповнити дислоковані в Білорусі підрозділи ЗС РФ.

Заступниця керівника Міноборони також зазначила, що в результаті поповнення, співвідношення "досвідчених" та "молодих" військових має скласти 1 до 5. Для розміщення планується використати існуючі військові фонди, а також цивільні приміщення і будівлі.

Під ці потреби передають склади, ангари та інші приміщення покинутих сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств. Відповідні вказівки було надано ЗС Білорусі та місцевим радам, - наголошує Маляр.

Вона підкреслила, що після поповнення підрозділів кремлівської армії в Білорусі за рахунок мобілізованих використовуватиметься військова техніка зі складів на території Білорусі.

Також планується посилення за рахунок техніки та озброєння, знятих зі зберігання на території РФ. Брак техніки для перевезення особового складу окупаційних військ планується поповнити шляхом мобілізації цивільних вантажних та легкових автомобілів, - повідомила заступниця керівника Міноборони України.

Крім того, влада Білорусі дала вказівку правоохоронним органам сприяти представникам ЗС РФ у мобілізації російських громадян, які нещодавно заїхали на територію країни.

В РФ заборонили військовозобов'язаним виїзд за межі країни

Спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін підтвердив, що рішення Кремля про проведення так званої часткової мобілізації передбачає заборону на виїзд військовозобов'язаним за кордон.

Звертаю вашу увагу, згідно з 31-ФЗ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію в Російській Федерації" громадянам, які перебувають на військовому обліку, з моменту оголошення мобілізації забороняється виїзд з місця проживання без дозволу військових комісаріатів, - цинічно зазначив Володін.

За його словами, "така норма закону є, і їй мають керуватися всі військовозобов'язані".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?