Білорусь може передати РФ озброєння і техніку для війни проти України — Генштаб
Категорія
Світ
Дата публікації

Білорусь може передати РФ озброєння і техніку для війни проти України — Генштаб

Білорусь може передати РФ озброєння і техніку для війни проти України — Генштаб
Джерело:  online.ua

У Білорусі знімають техніку зі зберігання під приводом проведення навчань, її можуть передати РФ для використання на донецькому або херсонському напрямках.

Джерело: брифінг заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громова

Білорусь може передати РФ військову техніку

За наявними даними, під приводом проведення занять, тренувань, зборових заходів на базах зберігання озброєння та військової техніки наразі проводить обслуговування і зняття цієї техніки зі зберігання. Враховуючи великі втрати агресора в озброєнні та військовій техніці, а також дещо кращий стан та умови зберігання цієї техніки на складах Збройних сил Білорусі, не виключено, що наш сусід надасть зазначене озброєння та військову техніку для російського агресора, - сказав Громов.

Він зазначив, що озброєння можуть передати у розпорядження російських збройних формувань на східному чи південному напрямках.

Цю техніку в подальшому може бути переміщено на донецький або херсонський напрямок ведення бойових дій для посилення угруповань противника, — пояснив військовий.

Громов додав, що на білоруській території нині перебувають спеціальні підрозділи російських силових структур, а також приватних військових кампаній. Ймовірно, вони готують диверсійно-розвідувальні групи.

Також Громов повідомив, що у Києві продовжують виявляти підозрілих осіб, які можуть бути причетними до диверсійної роботи.

Київська обласна військова адміністрація повідомляє, що після закінчення бойових дій біля столиці активність диверсантів на Київщині зменшилася. Так, дійсно, певна частина диверсантів була знищена, але не виключено, що інша частина диверсантів перейшла в так званий сплячий режим і очікує на нове завдання від своїх московський кураторів, - повідомив Громов.

За його словами, упродовж останнього тижня затримано двох громадян України, в яких при перевірці мобільних телефонів виявлено фотографії з фіксацією залізничної інфраструктури Києва.

У Шевченківському районі столиці патрульні затримали жінку, в якої у телефоні були фото блокпостів, у Дніпровському районі патрульні затримали чоловіка, який, за даними поліцейських інформаційних баз, причетний до діяльності незаконних збройних формувань на окупованих територіях.

В Оболонському районі столиці затримали чоловіка, в якого виявили фото розміщення військової техніки, позицій ЗСУ та інших складових сил оборони. З'ясувалося, що цей чоловік здійснював дзвінки на номери з кодом російських операторів мобільного зв'язку.

У червні в Україні вже затримали 30 диверсантів, з яких 11 – у Києві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?