Білорусь переконує про відведення техніки РФ після завершення навчань
Категорія
Світ
Дата публікації

Білорусь переконує про відведення техніки РФ після завершення навчань

Білорусь переконує про відведення техніки РФ після завершення навчань
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей переконує, що вся російська військова техніка залишить територію Білорусі після закінчення спільних російсько-білоруських навчань "Союзна рішучість". Вони мають завершитись 20 лютого.

Джерело: БЕЛТА

Російська техніка залишить Білорусь

Міністр закордонних справ Володимир Макей заявив на прес-конференції в Мінську, що після навчання у Білорусі не залишиться жодного російського військовослужбовця та жодної одиниці бойової техніки Росії.

За його словами, Білорусь та Росія, мовляв, цілком обґрунтовано проводять спільні навчання, адже на Заході свою активність виявляють підрозділи НАТО, зокрема у сусідніх з Білоруссю країнах.

Важливо відзначити, що прибуття додаткових військових до країн східного флангу НАТО відбувається через можливу російську агресію проти України, і почалося вже після початку навчань у Білорусі. НАТО також є оборонним союзом, як неодноразово наголошували представники країн Альянсу.

Жодного військовослужбовця, жодної одиниці бойової техніки (Збройних сил Росії. – ред.) не залишиться після цих навчань, – сказав Володимир Макей.

Він наголосив, що відповідні заяви вже зробили оборонні відомства обох країн.
Глава МЗС також зазначив, що Білорусь та Росія, проводячи спільні навчання, не порушили жодної міжнародної угоди чи документа.

Причина проведення російсько-білоруських навчань

У Білорусі заявили, що навчання разом із РФ необхідні, адже вони спрямовані на відбиття зовнішніх військових загроз. У Білорусі такими джерелами загрози вважають дії США та НАТО у Східноєвропейському регіоні.

Активізація США та НАТО біля кордонів Союзної держави змушує наші країни відпрацьовувати нові варіанти спільних дій для різних сценаріїв розвитку оперативної обстановки на театрі можливих бойових дій, – заявили там.

НАТО і США багато разів заявляли, що не є ворогами Росії і виявили бажання співпрацювати з РФ за так званими гарантіями безпеки, однак вони не обговорюватимуть виключення можливості України та Грузії вступити до НАТО, чого хоче Росія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?