Білорусь у шоці від ситуації з кором в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Білорусь у шоці від ситуації з кором в Україні

Білорусь у шоці від ситуації з кором в Україні
Джерело:  online.ua

Заступник начальника відділу гігієни, епідеміології і профілактики Міністерства охорони здоров'я Республіки Білорусь Інна Карабан, коментуючи спалах кору в Україні, повідомила що ситуація, коли в європейській країні від кору вмирають люди, є нонсенсом.

Про це з посиланням на Naviny.by інформує ONLINE.UA.

Читайте також: Запоріжжя опинилося на межі епідемії страшної хвороби
«У нас ситуація щодо кору дуже благополучна, і привізні випадки не отримують поширення тільки тому, що високий рівень охоплення населення щепленнями - 98-99%», - зазначила вона.

Також Карабан уточнила, що є батьки, які відмовляються від вакцинації дітей, але це поодинокі випадки.

«Всіх зараз хвилює ситуація, яка складається в Україні у зв'язку зі спалахом кору, в тому числі з летальним результатом. Взагалі це нонсенс для європейської країни, коли від кору вмирають діти і дорослі», - зазначила вона.

Для громадян Білорусі, які планують подорож в Україну, а також для профілактики кору епідеміолог порадила звернутися в поліклініку, щоб уточнити наявність необхідних щеплень або здати аналіз крові на титри антитіл.

Як повідомляв ONLINE.UA, щотижня в Україні 600-800 осіб заражаються вірусом кору. З серпня 2017 року по сьогоднішній день в країні зафіксовано 6,5 тисячі випадків захворювання небезпечним вірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?