Білорусь вимагає від України грошей через гучний інцидент
Категорія
Події
Дата публікації

Білорусь вимагає від України грошей через гучний інцидент

Білорусь вимагає від України грошей через гучний інцидент
Джерело:  МЗС Білорусі

Міністерство закордонних справ Білорусі у зв'язку з  примусовим поверненням Boeing 737-800 білоруської авіакомпанії "Бєлавіа" 21 жовтня  вручило ноту тимчасово повіреному в справах України в Білорусі Валерію Джигуну.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС Білорусі.


У білоруському відомстві висловили протест проти подібних дій українських компетентних органів. Так, Білорусь вимагає компенсації фінансових витрат, пов'язаних з поверненням літака в аеропорт Києва, а також вибачень.


Нагадаємо,  Боїнг 737-800 авіакомпанії "Бєлавіа" рейсу "Жуляни"-Мінськ під загрозою підняття винищувачів повернули в київський аеропорт  через кілька хвилин перебування в повітрі.


Як повідомляв ONLINE.UA, прес-секретар СБУ  Олена Гітлянська пояснила інцидент тим, що з'явилася інформація про іноземного громадянина на борту літака, який був загрозою національній безпеці, і зазначила, що винищувачі не стали б піднімати проти пасажирського лайнера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?