Білорусь висилає більшість українських дипломатів — Київ відповів
Категорія
Світ
Дата публікації

Білорусь висилає більшість українських дипломатів — Київ відповів

Білорусь висилає більшість українських дипломатів — Київ відповів
Джерело:  online.ua

23 березня Міністерство закордонних справ Білорусі офіційно підтвердило висилку 12 українських дипломатів та закриття українського консульства у Бресті. З такою заявою виступив речник МЗС відомства Анатолій Глаз.

Джерело: Zerkalo.io, Фейсбук-сторінка "Белта"

Білорусь вирішила вислати більшість українських дипломатів

Глаз почав звинувачувати українських дипломатів у "втручанні у внутрішні справи Білорусі" та "деструктивні дії" останніми роками, навівши як привід дії після інциденту з примусовою посадкою рейсу Ryanair у Мінську задля арешту опозиційного блогера, діяльність співробітників українського посольства та консульства нібито "несумісну з дипломатичним статусом" та "хамське поводження" з білоруськими дипломатами, що виїздили з України через Молдову.

У зв’язку з цим… Білорусь прийняла рішення про скорочення кількості українських дипломатів на своїй території. Даний крок спрямований на припинення недипломатичної діяльності низки співробітників українських закордонних представництв. Їм запропонували залишити країну протягом 72 годин, - підкреслив речник білоруського відомства.

Українська сторона уже відреагувала на рішення офіційного Мінська.

Україна не залишить дії Білорусі без належної відповіді, про яку ми повідомимо додатково. Після від’їзду визначених українських дипломатів посольство України в Мінську функціонуватиме в скороченому складі на чолі з послом Ігорем Кизимом. Наші дипломати матимуть достатньо можливостей, аби продовжувати надавати консульську допомогу українським громадянам в Білорусі, - заявив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?