Білоруси почали масово отримувати смс з попередженнями від людей Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

Білоруси почали масово отримувати смс з попередженнями від людей Лукашенка

Білоруси почали масово отримувати смс з попередженнями від людей Лукашенка
Джерело:  online.ua

2 жовтня стало відомо, що мобільні оператори в Білорусі почали масово надсилати громадянам смс-повідомлення з попередженнями про порушення порядку. Як запевняють журналісти, меседжі приходять начебто від Міністверства закордонних справ Білорусі. Варто звернути увагу на те, що в повідомленнях йдеться про неприпустимість участі в несанкціонованих масових заходах. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на білоруське видання "Радыё Свабода".

Абоненти операторів МТС і life :) розповіли, що отримують текстові повідомлення, де абонента називають "порушниками порядку проведення масових заходів". Відправник позначений як Міністерство внутрішніх справ. Варто звернути увагу на те, що відповісти на це повідомлення – неможливо.

Згодом стало відомо, що повідомлення розсилає й інший оператор – А1. За словами керівництва компанії, повідомлення надсилає МВС "згідно із законодавством як соціальна реклама". Окрім того, зазначається, що смс надходять найчастіше журналістам, дітям журналістів, тим, кого ніяк не могли зафіксувати камери та навіть прихильникам нелегітимного президента Олександра Лукашенка.

Поки режим Лукашенка робить все можливе, аби залякати білорусів, влада Європейського Союзу на саміті нарешті дала "зелене світло" для затвердження санкцій щодо чиновників із команди білоруського диктатора. Це сталося зразу ж після того, як Кіпр погодився зняти своє вето. Цю інформацію підтвердив очільник Європейської ради Шарль Мішель. Варто звернути увагу на те, що санкції полягають у заморожуванні активів і забороні на поїздки приблизно 40 білоруських чиновників, причетних до фальсифікацій на виборах і до розгону протестувальників після голосування. Що важливо розуміти, ЄС не вводить санкції проти самого Лукашенка.

"Ми сьогодні ухвалили рішення ввести санкції проти Білорусі. Це чіткий сигнал, який ми посилаємо. Ми заслуговуємо довіри", - наголосив Шарль Мішель.

Як уже згадувалося раніше, Кіпр протягом декількох тижнів відмовлявся схвалювати санкції щодо Білорусі, поки інші країни не погодяться розширити чорний список проти Анкари.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Світлана Тихановська озвучила неочікувану пропозицію Володимиру Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?