Білоруси загубили слона Маркіза, який втік в Україну
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Білоруси загубили слона Маркіза, який втік в Україну

Білоруси загубили слона Маркіза, який втік в Україну
Джерело:  Transportal

На українсько-угорському кордоні стався казус з перевезенням слона. Під час перевезення африканського слона з Угорщини до Білорусі той втік.
Як повідомляє ONLINE.UA, про це в інтерв'ю Transportal розповів водій трейлера білоруської компанії "Янстронг", який перевозив слона.
ЧИТАЙТЕ:   Про що говорять кішки: вчені розшифрують мову наших вихованців
За словами Андрія, увечері 29 березня 15-річного слона на ім'я Маркіз завантажили з одного угорського містечка для відправки в Білорусь. Водія попередили про те, що Маркіз звик жити в стаді і для нього це перший досвід.
"На території України огидні дороги, постійні вибоїни, тому доводилося їхати особливо уважно. Нерви і так на межі. Перший раз віз слона, ніяких точних приписів не було: коли годувати, скільки поїти та інше. Під'їжджаючи до українського кордону, я почув специфічний звук, відчуття було, що слон намагається вибратися з контейнера. Мабуть, йому уривався терпець: один в невеликому приміщенні, дратуючі його і мене ями на дорогах. Сьогодні, близько п'ятої години ранку я зупинився, щоб оглянути фуру перед кордоном", - розповів Андрій.
Обійшовши вантажівку, водій почув гуркіт. А далі як у фільмі: удар від дверцят збив водія з ніг і слон, скориставшись ситуацією, втік з фургона.

ДИВІТЬСЯУ Канаді з'явився кіт-перевертень: опубліковані фото
Водій вважає, що на поведінку слона міг вплинути той факт, що його розлучили з слонихою.
"Єдине, що я пам'ятаю, це відведені назад вуха Маркіза і хобот, яким він постійно розмахував. Я ні про що не міг думати, крім як після удару прикинутися мертвим, щоб не злити слона ще більше. Благо зі мною провели передрейсовий інструктаж, як поводитися, щоб не злити слона. Але в той момент всі рекомендації просто вилетіли з голови, єдине в голові крутилося: будь нерухомий, будь нерухомий. Зізнатися, я боявся, що він просто розтопче мене... Отямився я хвилин через п'ять, а може, сім і не знав, що робити. Вирішив, що треба терміново їхати на кордон і просити про допомогу. Перша думка була - мене можуть звільнити. Знаєте, як зараз складно знайти роботу? Але ж моєї провини як такої немає, хоч слон, як і будь-який вантаж, застрахований, я побоювався штрафних санкцій і взагалі турбувався про власну репутацію. Ви ж розумієте, що такі події не залишаються непоміченими. А ще недалеко від траси розташовуються села, і хто знає, що розлючений слон може накоїти. Крім того, коли слон штовхнув мене, боляче вдарився коліном і деякий час навіть не міг зігнути ногу", - розповів водій.
Потім водій звернувся за допомогою в поліцію.
"Вирішив звернутися до представника органів. Всі документи стосовно перевезення Маркіза були англійською. Мені довелося довго пояснювати. Напевно, через те, що була п'ята година ранку, а також моя через стрес безладна мова, змусили засумніватися міліціонера не тільки в моїй розповіді, але також в моїй тверезості, тому сержант вирішив, перш за все, упевнитися в тому, що я не вживав алкоголь. А час-то йде... Бюрократія мене просто добивала. Я намагався пояснити, що у лісі гуляє слон! Молодий слон, який може накоїти страшних справ. Але, як то кажуть, без папірця ти... ніхто. А ще наді мною навис дамоклів меч звільнення і штрафів", - продовжив Андрій.
Після розмови з поліцейським водій вирушив на кордон і тепер уже прикордонники довго слухали його історію.
"Але я ні про що не міг думати, крім того, що там десь Маркіз розгулює, мене можуть звільнити і невідомо, яка трагедія ще попереду. І зараз мене знову змушують писати заяву, ніхто не хоче навіть пальцем поворухнути, може, машини відправити на розшуки слона. Я просто не знаю, що робити. Прошу про допомогу, а у відповідь або мовчання, або посмішка", - підсумував водій.
Відзначимо, що в компанії "Янстронг" заявили, що слон буде знайдений.
"Зовсім недавно ми перевозили тварин для українського цирку, все пройшло без сучка і задирки, а тут така ситуація. Ми вже зв'язалися з угорським цирком, а також представниками прикордонних служб України, щоб вирішити, як вчинити. У будь-якому випадку, вантаж застрахований і пошуком тварин займаються справжні професіонали. Впевнені, що все владнаємо в найближчі години і знайдемо втікача", - розповіли в компанії.
Водночас прикордонники запевняють, що слон не міг перейти український кордон.
ДИВІТЬСЯ: Мережу підірвало відео з пандою, яка купада своє дитинча: опубліковано відео
Як повідомляв ONLINE.UA, безпорадні слони довірили людям порятунок слоненяти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?