Більше не "near russia": як Україні вдалося вибороти статус потужного гравця на міжнародній арені
Категорія
Україна
Дата публікації

Більше не "near russia": як Україні вдалося вибороти статус потужного гравця на міжнародній арені

Більше не "near russia": як Україні вдалося вибороти статус потужного гравця на міжнародній арені
Джерело:  online.ua

Як війна дала можливість Україні завдати вирішального удару по росії та заявити про себе світу у статусі потужного гравця на міжнародній арені обговорили у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Увесь світ з нетерпінням чекає на остаточну поразку російської армії у війні проти України.

Надихає те, що більшість авторитетних експертів та аналітиків дійшли висновку, що вона є неминучою для країни-агресорки.

Перший смак перемоги відчули й самі українці, коли змогли вигнати окупантів з північних областей, з Харківщини, а також з Херсона.

Як вважає доктор психології Василь Мосійчук, залишилося дати відповідь ще на одне важливе запитання: чи змогла Україна завдати смертельного удару по рф в інформаційному просторі?

Україна назавжди позбулася ганебного статусу "near russia"

Академік Української академії наук Віталій Луньов звертає увагу на те, що саме Україна просто зараз демонструє світові, що буде у XXI столітті з будь-яким диктатором, який намагатиметься повернути Середньовіччя у життя людей.

Ми зараз викорінюємо ідею постколоніального дискурсу у світі. От, начебто колоній де-юре немає, але є якісь зони впливу чи ще там якісь особливі зони. Є багато дослідження навіть серед європейських країн та в США, які підтверджують, що певна частина молоді дуже погано знає георграфічну карту світу. Молодь інколи навіть не здогадується, де яка країна знаходиться. Це дуже лякає. Інколи цей постколоніальний синдром країн, які раніше володіли колоніями, він зводиться до того, що багато людей певну частину світу так і не помічають. Для них це досі якісь "білі плями", — пояснює Віталій Луньов.

Академік Української академії наук нагадує, що раніше Україну, до першої революції 2004 року, називали просто "near russia" — тобто щось поблизу росії.

Однак війна та героїзм українського народу все кардинально змінили — тепер про Україну та хоробрість її людей знають абсолютно усі.

Україна перетворилася на авторитетного гравця на політичній арені

Зараз нас розглядають як такого гравця, який може в ідеологічному, моральному та етичному планах розширити ось ці "великі семірки" та "великі двадцятки", претендуючи на місце в них. Чому? Тому що ми першими виступили проти світової тиранії, проти постколоніального синдрому. Потрібно змінювати свідомість всього людства! Всі вже позабували про німецькі концтабори — про все забули. Історія світом сприймається як щось мирне, добре та позитивне. Те, що відбувається в Україні, показує світу, що він займається самообманом, — наголошує академік Луньов.

За його словами, саме українці просто зараз створюють історію світобачення для цивілізованого демократичного світу.

Міжнародна спільнота завдяки Україні отримала шанс відійти від геополітичного бачення та визнати героїзм окремих націй та країн, які воюють за людські цінності і боряться з тиранією.

Читайте також: Хто насправді може остаточно знищити путіна — Свідомі про несвідоме

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?