Більше не загроза: зірка "Сватів" Добронравов відреагував на раптове рішення СБУ
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Більше не загроза: зірка "Сватів" Добронравов відреагував на раптове рішення СБУ

Більше не загроза: зірка "Сватів" Добронравов відреагував на раптове рішення СБУ
Джерело:  online.ua

Актор Федір Добронравов, відомий за роллю Івана Будько в серіалі "Свати", відреагував на рішення СБУ про зняття з нього заборони на в'їзд в Україну. Він неохоче заявив журналістам, що і не збирався в Україну, а про причини прийняття несподіваного рішення українською владою йому нічого невідомо, передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

Представниця Добронравова в свою чергу підтвердила, що актор в курсі рішення СБУ.

"Це рішення прийнято давно, близько чотирьох місяців тому. Ми в курсі цього рішення. Обласний київський суд прийняв рішення, що Федір Добронравов більше не є загрозою для України", - сказала представниця актора.

Нагадаємо, Добронравову на три роки заборонили в'їзд в Україну в 2017 році. Причиною стали поїздки актора в окупований Крим і скандальні заяви в підтримку анексії Росією українського півострова. У той же час, сам Добронравов запевняв, що проти нього "пускають фейки", але при цьому зазначав, що вже нібито п'ять років не відвідував Україну, але вірить, що ще буде їздити після того, як "все затихне".

Раніше стало відомо, що заборона на в'їзд на територію України Федору Добронравову була скасована в червні 2019 року в зв'язку з рішенням суду, який визнав незаконною заборону СБУ на в'їзд Добронравову в Україну на три роки. Таке рішення ухвалив Окружний адміністративний суд Києва за позовом телекомпанії "Студія 1 + 1". Він визнав протиправними дії українських органів безпеки про заборону в'їзду на Україну Добронравову, в результаті чого прізвище актора було вилучено зі списку осіб, що загрожують національній безпеці.

Нагадаємо, влітку 2019 року експертна комісія Держкіно відмовила телеканалу "1 + 1" у видачі прокатного посвідчення на трансляцію другого сезону серіалу "Свати" виробництва ТОВ "Кіноквартал" з кількох причин. У Держкіно вважають, що деякі вивіски на державних установах в серіалі підписано російською мовою, інші вивіски - українською, через що складається враження, що Україна інтегрована в російський простір. Також, на думку експертів, серіал розвиває в українців комплекс неповноцінності, принижує їх гідність, оскільки сім'я героїв з українським прізвищем виглядає менш освіченими, "селюками", на відміну від сім'ї з російським прізвищем.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Держкіно пояснили ситуацію з забороною "Сватів" в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?