Більше пекла: соцмережі киплять через підписання Путіним гучного закону
Категорія
Світ
Дата публікації

Більше пекла: соцмережі киплять через підписання Путіним гучного закону

Більше пекла: соцмережі киплять через підписання Путіним гучного закону
Джерело:  online.ua

Соцмережі обурені тим фактом, що російський президент Володимир Путін підписав скандальний закон, названий в народі законом Ярової-Озерова, про заходи протидії тероризму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на соцмережі.
"Все, Путін підписав пакет Ярової-Озерова. Здрастуй, чудовий новий світ з дорогим інтернетом, з в'язницями для дітей та глобальним стеженням", - написав у своєму Twitter депутат Держдуми РФ Дмитро Гудков.
Користувачі мікроблогів назвали цей пакет законів пеклом і прогресом в зворотний бік.







Після ухвалення пакету законів Ярової в КК РФ з'являються дві нові статті: за міжнародний терористичний акт і неповідомлення про злочин.
Стаття 361 передбачає відповідальність за акт міжнародного тероризму, тобто вчинення поза межами РФ вибуху, підпалу або інших дій, що піддають небезпеці життя, здоров'я, свободу або недоторканість громадян РФ. Такі дії караються позбавленням волі від 10 до 20 років або довічним позбавленням волі. Якщо в результаті такого міжнародного теракту загинула людина, то це карається позбавленням волі на строк від 15 до 20 років з обмеженням свободи на термін до 2 років або довічним позбавленням волі.
Статтею 205.6 пропонується карати за неповідомлення "про особу (осіб), яка, за достовірно відомими відомостями, готує, здійснює або вчинила" злочин терористичної спрямованості. Санкція передбачає штраф у розмірі до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або в розмірі заробітної плати або іншого доходу засудженого за період до шести місяців, або примусові роботи на строк до одного року, або позбавлення волі на той самий строк. Однак особа не підлягає кримінальній відповідальності за неповідомлення про підготовку або здійснення злочину її чоловіком або жінкою або близьким родичем.
Крім того, розширено список злочинів, за які можуть бути притягнені особи, які досягли 14 років.
Також операторів зв'язку зобов'язали зберігати інформацію про факти з'єднань три роки, а зміст переговорів і листування - шість місяців. Інтернет-провайдери повинні зберігати інформацію про факти з'єднань один рік, зміст переговорів, включаючи відео - шість місяців. ФСБ зможе вимагати від операторів і провайдерів ключі для розшифровки трафіку.
Раніше відомий російський музикант, лідер групи "Нещасний випадок" Олексій Кортнєв несподівано підтримав стеження за громадянами, прописане в пакеті законів Ярової.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?