Більше Юпітера: Сатурн побив новий космічний рекорд
Категорія
Технології
Дата публікації

Більше Юпітера: Сатурн побив новий космічний рекорд

Більше Юпітера: Сатурн побив новий космічний рекорд
Джерело:  online.ua

Астрономи зареєстрували на орбіті Сатурна 20 нових об'єктів, які класифікували як супутники. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Carnegie Science.

Нещодавно рекордсменом у Сонячній системі за кількістю сателітів був Юпітер. Навколо нього обертаються 79 небесних тіл. Наразі цей показник побив Сатурн. За останніми даними, він має на орбіті 82 супутники.

Кожен зі "свіжих" об'єктів має діаметр близько 5 кілометрів. Більшість з них обертається у зворотному від обертання планети напрямку.

Вчені, які досліджують їх, сподіваються таким чином дізнатися більше інформації про формування самого газового гіганту. Існує гіпотеза про існування у давнину одного великого супутника, який розтрощився о планету.

Науковці оголосили спеціальний конкурс, щоб знайти імена для кожного супутника. Він розпочався 7 жовтня та триватиме до 6 грудня 2019 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені висунули нове пояснення феномену зірки Таббі, дуже відомої в астрономічному колі. Це світило може мерехтіти через так званий блукаючий місяць. Об'єкт став цікавим для дослідників через нерівномірне зафіксоване згасання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?