Біля берегів Чилі стався потужний землетрус
Категорія
Світ
Дата публікації

Біля берегів Чилі стався потужний землетрус

Біля берегів Чилі стався потужний землетрус
Джерело:  earthquake.usgs.gov

У понеділок, 24 квітня, ввечері біля узбережжя Чилі стався землетрус магнітудою 7,1.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Геологічну службу США.

Інформація про жертви та руйнування наразі не надходила. Спочатку влада Чилі оголосила евакуацію в місті Вальпараїсо, що в 35 км від епіцентру землетрусу, але, згідно з повідомленням місцевого штабу військово-морських сил про відсутність ознак виникнення цунамі, її скасували.

Читайте також: В Ірані стався потужний землетрус, є жертви

Епіцентр землетрусу розташовувався в Тихому океані, в 38,8 км на захід від міста Вальпараїсо, на глибині 10 кілометрів під океанським дном. Підземні поштовхи відчувалися в столиці Чилі Сантьяго.

Відзначимо, що найбільш руйнівним за останні десятиліття в Чилі був землетрус, що стався 22 травня 1960 року (загинули близько 5 тисяч чоловік).

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Національне управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) показало в одному відео всі землетруси, що сталися на планеті з початку XXI століття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?