Біля берегів Ємену бойовики протаранили військовий корабель: з'явилося яскраве відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Біля берегів Ємену бойовики протаранили військовий корабель: з'явилося яскраве відео

Біля берегів Ємену бойовики протаранили військовий корабель: з'явилося яскраве відео
Джерело:  online.ua

30 січня біля берегів Ємену бойовики, що належать до угруповання хуситів, здійснили атаку на військовий корабель ВМС Саудівської Аравії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Згідно з повідомленням, для атаки бойовики підібралися до корабля на трьох замінованих човнах і протаранили корму. В результаті зіткнення хуситам не вдалося завдати судну критичних пошкоджень, проте, за повідомленнями ЗМІ, загинуло двоє саудівських моряків. Також на борту спалахнула пожежа, яка незабаром була ліквідована.
Стало відомо, що під час атаки на борту корабля перебувало 176 членів екіпажу, а також бойовий вертоліт.
Читайте також: Великобри танія жорстоко висміяла димлячий путінський авіаносець


Хусити - воєнізоване угрупування, що діє на території Ємену. У 2004 році підняло збройне повстання проти уряду країни, поступово захопивши контроль над деякими південними територіями країни. Хусити взяли участь в єменській революції 2011 року, в результаті якої пішов у відставку президент Алі Абдалла Салех. З початку 2015 року, після захоплення столиці Сани і створення Революційної ради, є де-факто правлячою організацією в Ємені.
Саудівська Аравія входить в коаліцію арабських країн, які виступають проти хуситів. Збройні сили цієї держави періодично завдають авіаударів по територіях Ємену, підконтрольних бойовикам.
Як повідомляв ONLINE.UA, в жовтні 2016 року ракетному обстрілу піддався американський бойовий есмінець: незважаючи на те, що удар був завданий з боку, підконтрольного бойовикам, трохи пізніше хусити спростували будь-який зв'язок з атакою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?