Біля ДБР невідомі знову хотіли напасти на Порошенка
Категорія
Події
Дата публікації

Біля ДБР невідомі знову хотіли напасти на Порошенка

Біля ДБР невідомі знову хотіли напасти на Порошенка
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Біля будівлі Державного бюро розслідувань сталась чергова спроба нападу на екс-президента Петра Порошенка. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна », невідомі спробували закидати яйцями колишнього главу держави, але не влучили. Замість Порошенка постраждали журналісти та електронне табло курсу валют.

Як можна побачити на відео з соціальних мережах, від початку допиту Порошенка біля будівлі ДБР проводилися акції, як на підтримку екс-президента України, так і проти нього.

Коли Порошенко вийшов із будівлі Держбюро, невідомі кинули кілька яєць у його бік і після цього втекли. Поліція не зуміла спіймати зловмисників.

Це не перший напад на Порошенка біля будівлі ДБР. 25 липня четверо чоловіків, як пізніше виявилось, представники праворадикальних організацій, також намагалися напасти на колишнього президента. Провакатори підбігли до машини Порошенка та спробували на неї залізти. Як і сьогодні, поліція теж не змогла затримати нападників.

За даними Ігоря Голованя – адвоката Петра Порошенка, зараз екс-президент проходить фігурантом щонайменше у 11 кримінальних провадженнях, відкритих ДБР, в усіх – в якості свідка. Переважна більшість проваджень відкрита за заявами колишнього першого заступника глави АП часів Януковича Андрія Портнова.

17 липня Генпрокуратура закрила одне провадження, яке стосувалось введення воєнного стану у листопаді 2018 року. На думку Портнова, Порошенко запровадив воєнний стан, «щоб зберегти владу», тому вчинив державну зраду. Однак у ГПУ не побачили в цьому епізоді ознак злочину.

Адвокат Головань стверджує, що головне завдання кримінальних справ проти Порошенка – це тиск на нього і його політичну силу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?