Біля Фукусіми вже тиждень не можуть загасити масштабні пожежі
Категорія
Світ
Дата публікації

Біля Фукусіми вже тиждень не можуть загасити масштабні пожежі

Біля Фукусіми вже тиждень не можуть загасити масштабні пожежі
Джерело:  online.ua

У Японії в зоні відчуження в місті неподалік від закритої атомної електростанції Фукусіма пожежники вже тиждень борються з лісовою пожежею.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NHK World.

Зазначається, що в цьому районі зберігається відносно високий рівень радіації в результаті ядерної аварії 2011 року. Уряд префектури Фукусіми заявляє, що спостережні пункти поблизу цієї ділянки поки не показали значної зміни рівнів радіації.

Читайте також: Творці гучного фільму про Чорнобиль: Вибух на ЧАЕС не катастрофа, а злочин, і він може повторитися

Згідно з інформацією видання, пожежа почалася минулої суботи в місті Наміе. На даний момент згоріло понад 20 гектарів лісів. Пожежні та члени сил самооборони намагалися загасити полум'я з вертольотів. Близько 240 співробітників в захисних костюмах також боролися з вогнем на землі.

Як повыдомляв ONLINE.UA, 22 листопада минулого року в 20 кілометрах від узбережжя Фукусіми стався землетрус магнітудою 7,3 бала, що призвело до утворення цунамі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?