Біля Маріуполя росіяни захоронили до 9 тисяч убитих містян
Категорія
Україна
Дата публікації

Біля Маріуполя росіяни захоронили до 9 тисяч убитих містян

Біля Маріуполя росіяни захоронили до 9 тисяч убитих містян
Джерело:  online.ua

Супутник зафіксував братську могилу в окупованому армією РФ селищі Мангуш, що розташоване менше ніж у 20 кілометрах від Маріуполя. За попередніми даними, у цій могилі можуть бути поховані до 9 тисяч маріупольців.

Джерело: Маріупольська міська рада у  Telegram

Біля Маріуполя знайшли величезну братську могилу

У Мангуші окупанти могли захоронити від 3 до 9 тисяч маріупольців, на це вказує співставлення з супутниковими фото захоронення в Бучі, де було виявлено 70 людей. На знімках Maxar від 9 квітня сектор масових поховань в Мангуші в 20 разів більший. Нові траншеї під Маріуполем окупанти рили та заповнювали тілами щодня впродовж всього квітня, - йдеться в повідомленні.

За словами представників міської влади, в таких могилах тіла вкладають в декілька шарів. Згіндно з останніми даними, загальна кількість вбитих російською армією в Маріуполі становить 22 тисячі осіб.

Фото - MAXAR

В Маріуполі скоєно найбільший воєнний злочин 21 століття. Це новий Бабин Яр. Тоді Гітлер вбивав євреїв, ромів та слов’ян. А зараз Путін знищує українців. Він вже вбив десятки тисяч цивільних в Маріуполі. І це вимагає потужної реакції всього цивілізованого світу. Будь що потрібно зупинити геноцид, - наголосив мер міста Вадим Бойченко.

Солдати РФ облаштували декілька братських могил у селі Мангуш, куди вантажівками звозять тіла убитих містян.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?