Біля поверхні Сонця зафіксували "корональні дощі"
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Біля поверхні Сонця зафіксували "корональні дощі"

Біля поверхні Сонця зафіксували "корональні дощі"
Джерело:  online.ua

Астронавт NASA зафіксував біля поверхні Сонця "корональні дощі". Ефект виникає внаслідок циркуляції плазми, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт агентства.

Дослідник Емілі Мейсон пояснює, що на Сонці корональний дощ працює аналогічно дощу на Землі, "однак замість води ви маєте справу з плазмою з температурою в мільйон градусів".

"Плазма, електрично заряджений газ, що не об'єднується, як вода, але замість цього відстежує магнітні петлі, які виникають на поверхні Сонця, - як американські гірки на доріжках", - сказано в повідомленнях.

 Розпечена плазма спрямовується магнітними полями Сонця, після чого піднімається над його поверхнею і остигає. А після цього вона повертається на поверхню зірки. Також досліднику вдалося з'ясувати, що біля "підніжжя" петлі температура плазми досягає від кількох тисяч до 1,8 мільйона градусів Цельсія.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що через  10 млрд років Сонце перетвориться на гігантський кристал.  Подібна трансформація схожа на перетворення рідкої води в лід, яким буде піддано наше світило.Таку несподівану версію оприлюднила команда міжнародних вчених з США, Канади і Великої Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?