Битва світоглядів: чому еволюція українців є вирішальним фактором у перемозі над РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Битва світоглядів: чому еволюція українців є вирішальним фактором у перемозі над РФ

Битва світоглядів: чому еволюція українців є вирішальним фактором у перемозі над РФ
Джерело:  online.ua

Чому саме якісна еволюція української нації сприятиме остаточній перемозі над Росією обговорювали доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач в новому випуску циклу психологічних етерів «Свідомі про несвідоме».

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Доктор психології Василь Мосійчук поділився із співрозмовниками власними цікавими спостереженнями.

До прикладу, він згадав про те, що тризуб, який є українським національним символом, також належить Шиві в Індії. А Шива охороняє кордони між злом і добром.

Як вважає експерт, в цьому можна помітити певну містичність, дивний символізм, адже просто зараз саме Україна стоїть на кордоні добра і зла.

Шива з тризубом охороняє світ для Крішни і для людей, які там творять добро, живуть щасливо, дітки радіють світлу, теплу. Є милосердя, — зазначає доктор психології, вказуючи на те, що український народ також захищає цивілізований світ від абсолютного зла та жахів війни.

Як соціальні гени допомагають українцям вистояти у наймоторошніші часи — академік Української академії наук Віталій Луньов

Лише якісна еволюція українців допоможе остаточно перемогти Росію

За словами професора нейропсихології Богдана Ткача, війна з Росією українцям дається вкрай важко, оскільки наше суспільство тривалий час уподібнювали до російського.

І ми досить тривалий період відтворювали російську модель. Для нас ця модель буття не є природною, оскільки це рептильна, пірамідальна структури.  Ми, будучи невеликою рептилією, перемогти велику рептилію не можемо. Нам потрібно якісно еволюціонувати і змінювати критерії корисності людини для держави. Бо в Україні все вибудовано по принципу того, що педагог не в повазі, науковець не в повазі, творець не в повазі, музикант не в повазі. А в повазі лише насильницький апарат, — пояснює Ткач.

Окрім того, експерт вважає, що українцям потрібно негайно переосмислити свої духовні погляди і підходи.

 За словами професора нейропсихології, все це важливо зробити, щоб випередити росіян.

Тоді ми зможемо перемогти і позбавити світ цієї антигуманної тенденції. Росія своїм прикладом може надихати й інших диктаторів, показувати, що «дивіться, ми зробили таке – нам нічого, ми там забрали – нам нічого. Давайте й ви», – пояснює Ткач, наголошуючи, що цього не можна допустити.

В Україні та Росії культивується різне ставлення до ролі жінки у соціумі

Професор нейропсихології також вирішив розповісти про ще один цікавий момент, на який доволі рідко звертають увагу у буденному житті.

В українців та росіян ставлення до жінки кардинально різне. В Україні жінка – це самодостатня, незалежна особистість, яка дуже часто рулить чоловіками. У Росії такої ліберальності і такої поваги до дружини немає. Ми кардинально в цьому відрізняємося, – зазначив Ткач.

Росіяни звикли жити у світі вигаданих законів, — професор нейропсихології Ткач

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет.

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук.

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар.

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?