Бій Нурмагомедов — Гейджі закінчився завершенням кар'єри Хабіба: повне відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

Бій Нурмагомедов — Гейджі закінчився завершенням кар'єри Хабіба: повне відео

Бій Нурмагомедов — Гейджі закінчився завершенням кар'єри Хабіба: повне відео
Джерело:  online.ua

Пізно ввечері 24 жовтня на турнірі зі змішаних єдиноборств UFC 254 відбувся бій за титул чемпіона в легкій вазі, за який боролися росіянин Хабіб Нурмагомедов і американець Джастін Гейджі. Поєдинок, який вважається головним боєм року UFC, завершився перемогою Нурмагомедова - він влаштував задушливий прийом, після якого його суперник здався. Тим самим російський боєць змішаних єдиноборств захистив титул чемпіона світу, але по закінченню бою з американцем заявив про завершення кар'єри. Повне відео бою Нурмагомедов - Гейджі можна подивитися на ONLINE.UA.

У першому раунді Нурмагомедов і Гейджі розгойдувалися. Кожен з них намагався взяти ініціативу в свої руки. Американцеві навіть вдалося нанести аперкот та боковий удар росіянину. Але в другій п'ятихвилинці Хабіб застосував переможний борцівський прийом і задушив Джастіна "трикутником".

Таким чином Хабіб Нурмагомедов виграв свій 29 професійний бій з 29 проведених. Після своєї перемоги росіянин оголосив про те, що завершує професійну кар'єру. Він заплакав і сказав, що присвячує перемогу над Гейджі своєму померлому кілька місяців тому батькові, який також був його тренером.

"Коли подзвонили щодо бою з Гейджі, я три дні обговорював з матір'ю, чи повинен я їхати на бій без батька. Я пообіцяв, що це буде мій останній бій", - пояснив своє рішення Нурмагомедов.

Бій Нурмагомедов - Гейджі - повне відео:

Нагадаємо, найвідоміший бій Нурмагомедова був проти ірландця Конора Макгрегора в жовтні 2018 року. Він відбувся в Лас-Вегасі в рамках турніру UFC 229. Поєдинок закінчився у четвертому раунді, коли Нурмагомедов провів больовий прийом і змусив ірландця здатися. Але після цього він вистрибнув з октагону і влаштував масову бійку. Тоді Нурмагомедову довелося заплатити штраф в пів мільйона доларів та відбути 9-місячну дискваліфікацію.

Джастін Гейджі прославився видовищними боями і нокаутами. Статистика в змішаних єдиноборствах - 22 перемоги (20 дострокових) і 2 поразки. Останній бій Гейджі провів в травні 2020 року. Тоді він переміг технічним нокаутом Тоні Фергюсона і став тимчасовим чемпіоном UFC у легкій вазі. Як відомо, спочатку Фергюсон повинен був битися з Нурмагомедовим - бій офіційно призначали чотири рази і кожен раз він зривався. Через пандемію росіянин не зміг вилетіти в США, тому бій, запланований на квітень, зірвався в п'ятий раз і його остаточно скасували.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відомий суперник Нурмагомедова Конор Макгрегор в минулому році також оголосив, що завершує кар'єру в змішаних бойових мистецтвах(MMA).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?