"Бійцям ЗСУ заборонили стріляти": волонтери на Донбасі поділилися шокуючою інформацією
Категорія
Україна
Дата публікації

"Бійцям ЗСУ заборонили стріляти": волонтери на Донбасі поділилися шокуючою інформацією

"Бійцям ЗСУ заборонили стріляти": волонтери на Донбасі поділилися шокуючою інформацією
Джерело:  online.ua

Українські волонтери стверджують, що бійці ЗСУ помітили артилерію проросійських бойовиків у районі Новолуганського ще до того, як окупанти влаштували з неї обстріл. Однак українським воїнам заборонили відкривати вогонь, передає ONLINE.UA.

Згідно з офіційними даними штабу ООС, загинули 2 українських бійців, ще 8 отримали поранення.

Проте волонтер Роман Донік каже, що поранень зазнали 10 бійців: 3 з контузіями відвезли в госпіталь. А речник InformNapalm Михайло Макарук повідомив, що загинули 4, а поранень зазнали 10 українських бійців.

У штабі Операції Об’єднаних сил зауважили, що на обстріли бойовиків українські підрозділи дали адекватну відповідь, знищивши вогневі точки противника. Проте волонтер заперечує цей факт.

"Цю артилерію "змалювали" і на підході, і на позиціях, де вони розгорталися. Дозвіл на вогонь (українським військовим) не дали. Три рази спостерігали переміщення цих знарядь в зоні ураження. Знали, що вони рано чи пізно по нас відпрацюють. Три рази цю батарею могли рознести на шматки. Вони явно порушували мінські угоди по зоні відведення. Але з самого верху – заборона на відкриття вогню. Категорична заборона на рівні Києва. З погрозами всіх кар небесних", – написав Донік у своєму Facebook.

Про те, що переміщення батареї окупантів українські військові фіксували та відслідковували 3 дні, і було декілька реальних можливостей її знищити, повідомив і Макарук.

"Та з Києва була дана категорична команда – не стріляти, оскільки це може негативно вплинути на переговори в Мінську. А тепер живіть з цим...", - повідомив речник InformNapalm.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський стверджує, що артилерійські обстріли поблизу Новолуганського на Донеччині та інших населених пунктів в ніч проти 7 червня, внаслідок яких двоє українських військових загинули, а восьмеро отримали поранення, свідчать про втрату Росією контролю над найманцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?