Блінкен допустив продовження історії із заколотом Пригожина в Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Блінкен допустив продовження історії із заколотом Пригожина в Росії

Блінкен допустив продовження історії із заколотом Пригожина в Росії
Джерело:  online.ua

На думку очільника Держдепа США Ентоні Блінкена, історія зі спробою заколоту ватажка терористичної ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина в Росії все ще може отримати продовження.

Джерело:  NBC

Історія із заколотом Пригожина в Росії ще не закінчилась 

Я не думаю, що ми бачили останню главу цієї драми, - зазначив Блінкен.

Він підкреслив, що Пригожин кинув прямий виклик авторитету кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна.

І я не думаю, що ми бачили його востаннє, - підкреслив глава Держдепу, маючі на увазі удар по авторитету Путіна.

Американський дипломат знову додав, що бунт Пригожина був внутрішньою справою Росії, але назвав його справді екстраординарним.

Ми перебуваємо в тому місці, де 16 місяців тому Росія була на порозі Києва, столиці України. І ось, буквально пару тижнів тому, на порозі Москви з'явилися найманці, яких сам Путін створив, - підкреслив Блінкен.

Що відомо про перебування вагнерівців на території Білорусі 

За інформацією аналітиків білоруської групи  "Беларускі Гаюн", літак засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина здійснив посадку на одному з військових аеродромів Білорусі у вівторок, 11 липня.

За інформацією представників моніторингової групи,

бізнес-джет Євгена Пригожина Embraer Legacy 600 (рег. номер RA-02795) сьогодні о 19:40 за місцевим часом приземлився на військовому аеродромі в Мачулищах.

З 24 червня, моменту, коли в Пригожин та "вагнерівці" влаштували бунт у Росії, його літак вже втретє помічено у Білорусі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?