Блінкен оцінив успіхи контрнаступу ЗСУ на Харківщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Блінкен оцінив успіхи контрнаступу ЗСУ на Харківщині

Блінкен оцінив успіхи контрнаступу ЗСУ на Харківщині
Джерело:  online.ua

За словами керівника Держдепу США Ентоні Блінкена, успішний контрнаступ ЗСУ на Харківщині - це лише початок операції ЗСУ зі звільнення окупованих кремлівською армією територій України.

Джерело:  Reuters

Масштабний контрнаступ ЗСУ тільки починається 

Те, що вони зробили, було дуже методично сплановано, і, звичайно ж, це вдалося завдяки перевагам від значної підтримки з боку Сполучених Штатів та багатьох інших країн з метою забезпечення того, щоб в руках України було обладнання, необхідне для проведення цього контрнаступу, - зазначив Блінкен.

За його словами, наразі поки рано говорити, про остаточні результати контрнаступу українських військових та близьке завершення війни із РФ.

Голова Держдепу наголосив, що війна ще буде тривати певний час, оскільки кремлівська армія все ще має значні сили та велику кількість озброєнь на території України, які використовує для здійснення невибіркових ударів проти цивільних осіб та цивільної інфраструктури.

Росія здійснила цю агресію. Я думаю, враховуючи ціну, яку вона платить, вона може і має її зупинити, - зазначив Блінкен.

Між тим стало відомо, що Вашингтон вже протягом цього тижня може оголосити про новий пакет військової допомоги Україні на сумму в 600 млн доларів.

За словами помічника конгресмена, який знайомий з цією інформацією, на цьому тижні буде оголошено ще один пакет військової допомоги для України на 600 мільйонів доларів. Він буде аналогічний попередньому.

Також наголошується, що нещодавно Пентагон повідомив Конгрес про те, що у вересні він скористається повноваженнями по розпорядженню коштами в розмірі 1,3 мільярда доларів.

Зі свого боку голова МЗС України Дмитро Кулеба зазначив, що після успішного контрнаступу ЗСУ та фактичної втечі кремлівських військових з Харківщини ні в кого не має бути сумнівів у перемозі України у війні проти РФ.

Ми змінюємо хід подій і потребуємо більше важкої зброї та боєприпасів від наших союзників, щоб нарощувати темп наступу, урятувати більше людей і швидше визволити більше української території, - зазначив Кулеба.

Голова МЗС наголосив, що успіхи контрнаступу ЗСУ на сході та півдні України доводять ефективність військової та фінансової підтримки країн Заходу.

Чим більше військової підтримки ми отримаємо зараз, тим швидше завершиться ця війна. Саме тому Україна закликає своїх партнерів зосередитися на графіку: швидке постачання того, що потребує українська армія, наблизить перемогу і мир, - наголосив Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?