Блінкен пояснив протести у Шрі-Ланці блокуванням Росією українського зерна
Категорія
Світ
Дата публікації

Блінкен пояснив протести у Шрі-Ланці блокуванням Росією українського зерна

Блінкен пояснив протести у Шрі-Ланці блокуванням Росією українського зерна
Джерело:  online.ua

На переконання очільника Державного департаменту США Ентоні Білнкена, блокада Росією експорту українського зерна могла сприяти заворушенням у Шрі-Ланці.

Джерело:  RFE/RL

Блінкен відреагував на протести у Шрі-Ланці

Американський дипломат вкотре закликав команду російського диктатора Володимира Путіна розблокувтаи приблизно 20 млн тонн українського зерна та залишити Україну.

Те, що ми спостерігаємо в усьому світі, - це відсутність продовольчої безпеки, яка зростає, яка значно посилюється російською агресією проти України... Ми бачимо, як вплив цієї російської агресії проявляється скрізь. Можливо, це вплинуло на ситуацію у Шрі-Ланці; ми стурбовані наслідками в усьому світі, - озвучив свою думку з цього приводу очільник Держдепу США.

За словами американського дипломата, наслідки російської блокади також можна побачити у Таїланді, де ціни на добрива "піднялися до небес".

Ентоні Блінкен (фото — Flickr.com)

Що відомо про ситуацію у Шрі-Ланці

Шрі-Ланку охопили тижні заворушень, які були спровоковані гострою нестачею продовольства та палива.

Президент і прем'єр-міністр країни заявили про свою відставку після того, як 9 липня протестувальники увірвалися до їхніх офіційних резиденцій.

Що важливо розуміти, мільйони тонн українського зерна щорічно експортуються до Африки, Близького Сходу та інших частин світу. Але експорт зараз зупинено, оскільки російський флот блокує українські порти на Чорному морі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?