Близько 1200 мирних жителів загинуло за час блокади Маріуполя
Категорія
Україна
Дата публікації

Близько 1200 мирних жителів загинуло за час блокади Маріуполя

Близько 1200 мирних жителів загинуло за час блокади Маріуполя
Джерело:  online.ua

У Маріуполі за 2 тижні війни внаслідок обстрілів і цілеспрямованого знищення людей загинули 1170 мирних мешканців, заявив заступник міського голови Сергій Орлов.

Джерело: Фейсбук Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Маріуполь на межі гуманітарної катастрофи

Місто під безперервним обстрілом Росії, відбувається геноцид українців. Загинуло щонайменше 1170 людей, 47 сьогодні було поховано в братській могилі. Люди перебувають без води, тепла, електроенергії, газу, мешканці розтоплюють сніг, щоб попити, та палять дрова, - сказав мер Маріуполя.

У Центрі стратегічних комунікацій підкреслили, що Україна не пробачить московській нашесті знищення українського народу!

Маріуполь обороняють вже 14 днів від російських окупантів. З 1 березня місто опинилося у повному оточенні.

Полк Азов повідомив, що російські війська артилерійськими та авіаційними обстрілами нещадно нищать як саме місто, так і його мешканців.

Через обстріли немає електрики, води, газу, зв’язку.

За словами полку, окупанти не пропускають в місто гуманітарні конвої, а з міста не випускають цивільних по «зеленому коридору».

Маріуполь перебуває на межі гуманітарної катастрофи.

Люди збирають дощову воду для пиття, їсти готують на вогнищі на вулиці, а загиблих сусідів ховають просто у дворах.

Тих, кого нікому поховати, лежать просто на вулицях міста, до тих пір поки комунальники їх не заберуть, та поховають в братських могилах. Величезну кількість будинків зруйновано, а люди знаходять прихист в бомбосховищах та релігійних спорудах, але ворог обстрілює і ці споруди.

Якщо найближчим часом українські війська не деблокують місто, то в Маріуполі розпочнеться голод, а геноцид українців, який задумали росіяни, буде завершено, - сказали в Азові.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?