Блогер застеріг щодо провокацій бойовиків на Донбасі: готують «Хресну ходу»
Категорія
Політика
Дата публікації

Блогер застеріг щодо провокацій бойовиків на Донбасі: готують «Хресну ходу»

Блогер застеріг щодо провокацій бойовиків на Донбасі: готують «Хресну ходу»

Серед бойовиків так званих ЛНР і ДНР поширюється інформація із закликами до населення окупованих районів взяти участь в «хресній ході по російських землях Донбасу», направленій проти «помилкових західних цінностей».
Про це повідомив координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook, передає ONLINE.UA.
"В Л-ДНР активно поширюється інформація (див. Скан листівки) із закликами до населення окупованих районів взяти участь в «хресній ході по російських землях Донбасу», направленій проти «помилкових західних цінностей». При цьому бойові дії на Донбасі характеризуються як «братське кровопролиття в Новоросії», влаштоване «одурманеним прозахідною пропагандою російським народом Київської Русі» (це про українців, якщо хто не зрозумів)", - повідомив Тимчук.




За його словами, «Хресна хода» з відвідуванням храмів УПЦ московського патріархату в окупованих районах Донецької і Луганської областей повинна пройти з 5 по 31 травня.
"Звертає на себе увагу той факт, що серед організаторів «хресної ходи» немає релігійних організацій - лише т.зв. «громадські організації», що діють під патронатом терористів («Мир Луганщине» Плотницького, «Русская весна - Макеевка» і «Общее дело»), причому з п'яти контактних телефонів два - російські (Москва і Ростов-на-Дону)", - відзначає Тимчук.
Він вважає, що ця «хресна хода» може бути банальною провокацією з метою подальшого розпалювання ненависті на релігійному грунті.
"Відсутність в організаторах вказівок на офіційні церковні структури і представників церкви вказує на те, що ця «хресна хода» може бути банальною провокацією з метою подальшого розпалювання ненависті на релігійному грунті - наприклад, ми не виключаємо організації бойовиками терактів із загибеллю учасників «хресної ходи» з подальшим звинуваченням в цьому «українських ДРГ», - підкреслив Тимчук.
Раніше повідомлялося, що в штабі АТО відзначають продовження обстрілів бойовиками позицій українських військ, переважно на Донецькому напрямку.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?