Блокада Донбасу: у Путіна вже вдалися до відкритих погроз
Категорія
Світ
Дата публікації

Блокада Донбасу: у Путіна вже вдалися до відкритих погроз

Блокада Донбасу: у Путіна вже вдалися до відкритих погроз
Джерело:  ТАРС

Представник РФ в тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов пригрозив Україні відповідними заходами в разі продовження транспортної та торговельної блокади окупованих територій Донецької і Луганської областей.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Читайте також: Блокада Донбасу: активісти прокоментували ультиматум Захарченка та Плотницького
"Ми спостерігаємо розширення блокади транспортного сполучення. Такі дії, фактично спрямовані на економічну і соціальну ізоляцію, неминуче ведуть до заходів у відповідь", - заявив Гризлов.
"Сьогодні, напередодні чергової зустрічі контактної групи, я закликаю Київ вжити негайних дієвих заходів щодо припинення транспортної та економічної блокади Донбасу. Нагадаю, що це питання неодноразово порушувалося на зустрічі контактної групи. Примітка 1 до Мінських угод прямо вказує, що українська держава повинна надавати підтримку соціально-економічному розвитку Донбасу. Хочу нагадати, що Донбас - не анклав і не острів. Ми не можемо допустити гуманітарної та соціально-економічної катастрофи на територіях, населення яких перевищує населення ряду Європейських країн", - додав Гризлов.
Також Гризлов зазначив, що Україна нібито причетна до пошкоджень на Донецькій фільтрувальній станції, яка вийшла з ладу минулого тижня через обстріл бойовиків.
"Я звертаюся до влади України з настійною вимогою надати гарантії безпечної і безперервної роботи Донецької фільтрувальної станції. Цей найважливіший інфраструктурний об'єкт, що постачає людей по обидві сторони від лінії зіткнення повинен стати центром, принаймні, кілометрової зони безпеки навколо нього", - заявив російський політик.
У соцмережах грізні заяви Гризлова сприйняли з гумором:





Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні ультиматум щодо блокади Донбасу Україні поставили ватажки так званих ДНР-ЛНР Олександр Захарченко та Ігор Плотницький: згідно із заявами бойовиків, в разі продовження блокування всі підприємства на території "республік" підлягають "націоналізації".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?