Блокада Донбасу: в Кабміні відповіли на ультиматум бойовиків
Категорія
Події
Дата публікації

Блокада Донбасу: в Кабміні відповіли на ультиматум бойовиків

Блокада Донбасу: в Кабміні відповіли на ультиматум бойовиків
Джерело:  online.ua

У Кабміні впевнені, що ультиматум бойовиків ДНР-ЛНР з погрозами захопити українські підприємства на окупованих територіях є лише спробою залякати Україну.
Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, екс-губернатор Луганщини Георгій Тука, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на InfoResist.
Чиновник упевнений, що бойовики не підуть на захоплення українських підприємств, оскільки в результаті вони виявляться нікому не потрібні.
"Це спроба нас залякати. Йдеться про системоутворюючі підприємства, які задіяні в вертикально-інтегрованих компаніях і є і окремо взятою ланкою, і в ланцюжку виробничого циклу", - підкреслив він.

Читайте також: Укра їні загрожує втрата найважливішого міста: з'явився прогноз
Чиновник додав, що, "якщо цей ланцюжок розірвати, знайти збут продукції, яку виробляли ці підприємства, для того, щоб підтримувати їх життєдіяльність, - це зовсім не просто".
"І продукція цих підприємств далеко не запитана в Росії. Якщо говорити про ті ж шахти, там свого вугілля хоч греблю гати, не знають, куди подіти, закривають шахти. Тому нехай собі балакають все, що завгодно. Я в це не вірю", - заявив він.
У той же час Тука висловив переконання в тому, що українській владі вдасться вирішити питання з блокадою.
"Вони на нас тиснули на початку опалювального сезону, коли 45 тримали з того боку блокаду, і жоден завод не заходив на територію України. Ми цю справу розрулили, думаю і зараз те ж саме буде", - резюмував він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ватажок ЛНР Ігор Плотницький і ДНР Олександр Захарченко висунули Україні ультиматум, вимагаючи до 1 березня зняти блокаду Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?