Блокада на кордоні з Росією: з'явилися нові фото і реакція поліції
Категорія
Події
Дата публікації

Блокада на кордоні з Росією: з'явилися нові фото і реакція поліції

Блокада на кордоні з Росією: з'явилися нові фото і реакція поліції

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом  блокування вантажних поїздів в Конотопі Сумської області.  

Про це повідомляє ONLINE.UA. з посиланням на прес-службу місцевої поліції.


Інцидент стався сьогодні, 5 березня, коли народні депутати України разом зі своїми прихильниками влаштували протестну акцію в районі шляхопроводу по проспекту Миру.


Активісти зупинили два українських вантажних поїзда. Один - на чотири хвилини, другий - більш ніж на годину.


"Провадження відкрито за ч. 1 ст. 279 (Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) Кримінального кодексу України", - повідомили правоохоронці.


Санкція статті передбачає штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до 3-х років.


Читайте також: "Прорив" блокади Донбасу: зявилося відео, в мережі помітили важливий момент


Також повідомляється, про звернення Конотопського відділення "Укрзалізниці" про завдані збитки через зупинку вантажних поїздів.


Разом з цим, як повідомляє в Facebook "Штаб блокади торгівлі з окупантами", народні депутати надають допомогу "Штабу" і зупиняють вантажні поїзди, здійснюючи перевірку документів безпосередньо у машиніста.


"Електрички і пасажирські поїзди учасники акції не зупиняють", - повідомили в штабі блокади.


"Штаб блокади" чекає від "Укрзалізниці" негайного виконання законних вимог і надання нардепам документів на поїзди, які везуть з території Росії і окупованих територій України через РФ вантажі, документів про їх походження та пункти призначення, для здійснення депутатського контролю.


Як повідомляв ONLINE.UA,  активісти "Штабу блокади торгівлі з окупантами" заявили про блокування товарної станції "Конотоп" в Сумській області для перешкоджання курсуванню поїздів з Росії.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?