Блокування Telegram в Росії: в Москві визнали поразку
Категорія
Технології
Дата публікації

Блокування Telegram в Росії: в Москві визнали поразку

Блокування Telegram в Росії: в Москві визнали поразку
Джерело:  РІА Новини

У Росії неможливо повністю заблокувати Telegram, що вже кілька тижнів намагається зробити Роскомнагляд за рішенням суду через те, що месенджер відмовився передати ФСБ ключі від шифрування повідомлень користувачів.

Про це заявив інтернет-омбудсмен Дмитро Маринічев, передає ONLINE.UА з посиланням на РИА Новости.

За словами Маринічева, провал з блокуванням Telegram в Росії став наслідком того, що месенджер неможливо заблокувати шляхом блокування IP-адреси, так як це додаток, а не сайт. Він підкреслив, що війна з Telegram в Росії може тривати вічно, так як творці месенджера все одно зможуть оновлювати своє програмне забезпечення і за допомогою цих оновлень обходити блокування.

Маринічев запропонував боротися з Telegram шляхом блокування авторів нелегального контенту, тому що сервіс не вдасться заблокувати Роскомнагляду.

Слід зазначити, що спроби російського відомства заблокувати Telegram вже привели до блокування мільйонів сайтів і сервісів. У їх числі сотні IP-адрес Amazon і Google, "ВКонтакте", "Яндекса", Twitter, Facebook і "Однокласників". При цьому Telegram у росіян продовжує працювати навіть без допомоги VPN-сервісів, які допомагають обійти блокування.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Росії Роскомнагляд заблокував YouTube.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?