Bloomberg: економіка України почала стрімко зростати, а в Європі - все погано
Категорія
Економіка
Дата публікації

Bloomberg: економіка України почала стрімко зростати, а в Європі - все погано

Bloomberg: економіка України почала стрімко зростати, а в Європі - все погано
Джерело:  online.ua

Авторитетне видання Bloomberg повідомляє, що українська економіка у другому кварталі 2019 року прискорила зростання, незважаючи на торгову напругу між США та Китаєм і сповільнення світової економіки, яка тисне на економічну ситуацію в Європі, передає ONLINE.UA.

"Ріст ВВП на 4,6% був несподівано швидким. Світовий банк попереджав, що без прискорення темпів росту Україні знадобиться півстоліття, щоб наздогнати сусідню Польщу.Президент Володимир Зеленський, партія якого отримала контроль над парламентом на виборах, пообіцяв досягнути зростання ВВП на 5% і більше найближчими роками. Озвучений план реформ вселяє оптимізм серед інвесторів", - сказано в матеріалі.

Віктор Шабо, інвестиційний директор компанії "Aberdeen Asset Management PLC" в Лондоні, який  допомагає керувати борговими зобов'язаннями ринків, що розвиваються, заявив, що перші сигнали обнадіюють. Однак, на його думку, домогтися сталого прискорення зростання української економіки буде нелегко.

Експерт зазначив, що важливими причинами підвищення зростання стало зниження інфляції, продумана грошово-кредитна і фіскальна політика.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава Ради Нацбанку Богдан Данилишин заявив, що п одорожчання електроенергії для промисловості може привести до прискорення інфляції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?