Bloomberg попереджає про можливу кліматичну катастофу через витік газу з Північного потоку
Категорія
Світ
Дата публікації

Bloomberg попереджає про можливу кліматичну катастофу через витік газу з Північного потоку

Bloomberg попереджає про можливу кліматичну катастофу через витік газу з Північного потоку
Джерело:  online.ua

Телеканал Bloomberg озвучив прогноз, що пошкодження російського газогону "Північний потік", через яке утворився 700-метровий басейн киплячої води в Балтійському морі, може призвести до кліматичної катастрофи.

Джерело:  Bloomberg

Витік газу з Північного потоку може стати кліматичною катастрофою

 Як стверджують представники німецького уряду, внаслідок викидів в атмосферу потрапило близько 300 тисяч тонн метану, який є одним найпотужніших парникових газів.

Що важливо розуміти, вказана кількість газу матиме приблизно такий же вплив на клімат, як викиди приблизно 5 мільйонів автомобілів у Штатах за 20 років.

Причина трьох майже одночасних розривів трубопроводу не була підтверджена, однак німецька та американські політики вважають, що інцидент схожий на диверсію.

Попри те, що газопровід "Північний потік-1" був зупинений, а "Північний потік-2" ніколи навіть не запускався, усі вони містили природний газ під тиском, переважну більшість якого становить метан. На трубопроводах немає механізмів стримування, тому весь вміст труб, ймовірно, витече.Протягом перших 20 років перебування в атмосфері метан має в 84 рази більшу теплову здатність, ніж вуглекислий газ, але після цього швидко розкладається, - йдеться в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що два з трьох витоків відбулися у винятковій економічній зоні Данії, поблизу острова Борнхольм у Балтійському морі.

За словами тамтешніх чиновників, більше половини газу з розірваних трубопроводів уже витекло в Балтійське море і очікують, що залишок газу витече у найближчі декілька днів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?