Боєць АТО назвав умову, за якої у Росії буде шанс взяти Маріуполь
Категорія
Події
Дата публікації

Боєць АТО назвав умову, за якої у Росії буде шанс взяти Маріуполь

Боєць АТО назвав умову, за якої у Росії буде шанс взяти Маріуполь
Джерело:  online.ua

У проросійських бойовиків на Донбасі буде шанс захопити Маріуполь Донецької області тільки в разі задіяння військ Росії в повному обсязі.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив український військовослужбовець і блогер Гліб Бабич.
До різкого з агострення боїв на Світлодарській дузі найбільш напруженою точкою бойових дій на Донбасі було Широкине, що майже в 20 км від Маріуполя. Боєць АТО пояснив, чому бойовики атакують саме на цьому напрямку: "Справа не в тому, що хтось мріє взяти Маріуполь. Для цього їм довелося б задіяти російські війська в повному обсязі. Просто вони знають, що у нас не так давно були труднощі. Вони знають, що у нас проходили ротації, були складності з особовим складом. Плюс зараз же йдуть всі ці політичні рухи, пов'язані з мінським процесом - зустрічі, переговори. Тому, те, що відбувається в районі Широкиного - це, перш за все, елемент тиску", - сказав він.
Читайте також: У ДНР-ЛНР розвал у військах, вони бояться, що Росія їх кине - боєць АТО
"Крім того, їм необхідно постійно підтримувати вогнище напруги. У них адже у військах досить серйозний розвал. Тому що за нашими військовими стоїть велика країна, коли вони повертаються додому - вони повертаються в справжню державу, яку захистили. У тих же все з точністю до навпаки. Вони постійно в напрузі, тому що підсвідомо усвідомлюють фейковість свого утворення. І постійно трясуться через те, що Росія полишить. Це - деморалізація за всіма параметрами. Це міцно засіло у них в підсвідомості. Тому що системний розвал спочатку закладений в самій схемі. Щоб його відстрочити, необхідно підтримувати активність, бойові дії. Тому сьогодні, як і в 2014-му, вони лізуть. Їх перемелюють", - підкреслив Бабич.
"Вони просто змінюють зони своєї активності. Може, з метою відвернути, заплутати. А може, й ні. Але кожен раз командування повинно думати, відволікаючий це маневр чи ні. І часто виявляється, що ні. Тож розслаблятися не можна", - резюмував військовослужбовець.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Про наступ на Донецьк зараз говорять або ідіоти, або ті, хто хоче пекла в Україні - боєць АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?