Болючий удар: у Путіна нарешті визнали проблеми через кримські санкції
Категорія
Політика
Дата публікації

Болючий удар: у Путіна нарешті визнали проблеми через кримські санкції

Болючий удар: у Путіна нарешті визнали проблеми через кримські санкції
Джерело:  online.ua

Санкції проти Росії через анексію Криму боляче вдарили по російській економіці. Уряду Росії в кризових умовах довелося налагоджувати імпортозаміщення, так як ціла низкад товарів виявилася відрізаною від РФ. З таким визнанням виступив колишній російський прем'єр Дмитро Медведєв в ефірі російського телеканалу, передає ONLINE.UA.

"Після приєднання Криму, повернення Криму в нашу країну, пішли санкції. Це природно досить болісно також вдарило по економіці, і ми повинні були не тільки налагодити роботу в дуже складних санкційних, та ще й кризових умовах ... Уряду довелося зайнятися найважливішою темою, якою ніколи до цього воно не займалося - імпортозаміщенням, тому що цілий ряд товарів виявився відрізаний від нашої країни", - заявив Медведєв.

Відзначимо, в своїй промові Медведєв в черговий раз назвав незаконну анексію Криму "поверненням". Але при цьому визнав, що в умовах санкцій була порушена макроекономічна стабільність в РФ, а інфляція зросла до 13-15%.

Нагадаємо, Медведєв і його уряд пішли у відставку 15 січня відразу ж після того, як Путін виступив з посланням до Федеральних зборів. Президент Росії заявив про необхідність проведення конституційної реформи, яка передасть частину повноважень президента до парламенту. Йдеться про право призначення уряду і його голови парламентаріями.

Після цього Медведєв заявив, що пішов разом з урядом у відставку, щоб Путін був абсолютно вільний у прийнятті рішень щодо конституційної реформи, приймаючи їх без оглядки на фактор уряду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз провалив голосування за нові санкції проти Росії за незаконні вибори в окупованому Криму, які окупанти провели восени минулого року. Проти санкцій раптово виступив Кіпр, який заблокував їх введення. Польща за підтримки інших країн ЄС намагається обійти опір Кіпру, щоб домогтися більшої шкоди для Кремля через нахабну окупацію українського півострова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?