Борис Джонсон отримав вотум довіри і залишається на посаді прем’єра Великої Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Борис Джонсон отримав вотум довіри і залишається на посаді прем’єра Великої Британії

Борис Джонсон отримав вотум довіри і залишається на посаді прем’єра Великої Британії
Джерело:  online.ua

6 червня Борис Джонсон отримав вотум довіри від депутатів і залишається на посаді прем’єра Великої Британії.

Джерело: BBC

Джонсон залишається на посту прем’єра 

Борис Джонсон отримав вотум довіри своєму керівництву з 211 голосами проти 148.

Важливо, що майже половина його власної парламентської партії не підтримала його через три роки після того, як він привів Консервативну партію до переконливої перемоги на останніх загальних виборах.

Голосування розпочалося у понеділок після того, як Джонсон закликав законодавців-консерваторів підтримати його і нагадав їм, що він привів партію до найбільшої перемоги на виборах за останні 40 років.

Але ця невелика перемога призведе до зниження репутації Джонсона, навіть якщо це не повалить його уряд.

Голосування в понеділок було розпочато після того, як понад 54 законодавця надіслали листи голові комітету торі після хвилі критики через низку скандалів, які охопили прем’єрство Джонсона протягом кількох місяців.

Так званий скандал Partygate підірвав рейтинги Джонсона і викликав невдоволення кількох його однопартійців. Але Джонсона також критикували за його відповідь на фінансову кризу, і його партія зазнала великих втрат на місцевих виборах у травні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?