Борис Джонсон шантажує Євросоюз дефолтом Великої Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

Борис Джонсон шантажує Євросоюз дефолтом Великої Британії

Борис Джонсон шантажує Євросоюз дефолтом Великої Британії
Джерело:  Mail on Sunday

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що не збирається платити ЄС 39 мільярдів фунтів «відступних» за вихід зі складу Європейського союзу. Замість цього він готовий заплатити лише 9 мільярдів фунтів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Mail on Sunday.

Як стало відомо журналістам, Джонсон вимагає від ЄС переглянути умови угоди щодо «брекзіту». Ключове питання тут стосується прикордонного контролю між Північною Ірландією та Ірландською республікою.

Зазначається, що такий підхід може викликати напругу між європейськими лідерами на саміті G7. Раніше джерело з оточення президента Франції Еммануеля Макрона заявило, що відмова Лондона платити буде рівноцінною «суверенному дефолту».

Чиновники ЄС вважають, що Велика Британія зобов’язана виплатити повну суму за законом, і попереджають, що відмова від цього може нашкодити майбутнім торговельним відносинам, і навіть змусити ЄС вимагати ці кошти через міжнародний арбітраж. У Лондоні, тим часом, активно ведуть підготовку до «брекзіту», який намічено на 31 жовтня.

У червні 2016 року в Британії пройшов референдум, на якому 52% громадян проголосували на вихід є Євросоюзу. 29 березня 2017 року Велика Британія офіційно повідомила Брюссель про свій намір покинути ЄС, запустивши процедуру «брекзіт». Її остаточна вартість для Британії може сягнути 55 мільярдів євро. Цю суму країна виплачуватиме ЄС до 2064 року.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, хто у «великій сімці» виступає проти повернення Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?